SDP haluaisi rahoittaa YLEn toiminnan valtion budjetista

Manu Pitkänen
21. syyskuuta, 2011 9:30

SDP:n kansanedustaja ja Yleisradion entinen toimitusjohtaja Mikael Jungnerin mukaan puolue haluaisi rahoittaa Ylen toiminnan suoraan valtion budjetista erillisten henkilökohtaisten lupamaksujen sijaan.
SDP:n puoluesihteerinäkin toimivan Jungnerin mukaan rahan ottaminen budjetista on kaikkien kannalta oikeudenmukaisin malli, kun vaihtoehtoina on kotitalouskohtainen tai henkilökohtainen Yle-maksu. SDP on muille uusille vaihtoehdoille avoin, mutta budjettirahoitteisuus on tällä hetkellä heidän agendallaan.
Viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) ei sen sijaan halua puuttua mallien paremmuuteen ja vaitonaisena pysyneen ministerin mukaan loppuvuodesta esiteltävä malli on usean puolueen työstämä kompromissiratkaisu. RKP:tä lukuun ottamatta puolueet eivät ole tyrmänneet budjettimallia.
Aikoinaan hyllytettyä mediamaksua ehdottaneen Mika Lintilän (kesk.) mukaan budjettimalli tulisi veronmaksajille kalliiksi, sillä hänen laskujen mukaan maksettava rahasumma kaksinkertaistuisi nykyisestä tv-maksusta. Työssäkäyvien ja veroja maksavien pariskuntien kukkaroilla käytäisiin vuodessa 500 euron edessä.

Lue myös nämä
Tägit
YLE TV-maksu tv-lupamaksu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.