Google+ avasi ovensa kaikille

Manu Pitkänen
20. syyskuuta, 2011 20:43

Googlen viime kesänä julkaisema Google+-yhteisöpalvelu on avannut ovensa kaikille halukkailla. Tähän asti palvelu on toiminut kutsuperusteisesti eli käyttäjäksi on voinut rekisteröityä ainoastaan ne, jotka ovat saaneet kutsun jo Google+:ssaan kuuluvalta käyttäjältä.
Kutsumalli osoittautui tehokkaaksi Gmail-sähköpostipalvelun kohdalla ja tekniikka toimi varsin hyvin myös Google+:n kohdalla. Palvelu sai lyhyessä ajassa miljoonia käyttäjiä ja siitä uskottiin kasvavan varteenotettava haastaja alaa hallitsevalle Facebookille.
Alkuinnostuksen jälkeen kerätyt tiedot ovat kuitenkin osoittaneet, että kävijämäärät ovat lähteneet laskuun eikä uusia viestejä kirjoiteta enää entiseen malliin. Elokuun kävijämäärät tippuivat lähes puoleen heinäkuisesta.
Erään ajatuksen mukaan taustalla on palvelun Piireihin perustuva toimintamalli, jossa tietoa jaetaan vain tietyille käyttäjäryhmille. Taipumuksena on, että palvelu voi osoittautua varsin autioksi paikaksi, ellei käyttäjä kuulu toisten sisäpiireihin. Tästä vuorostaan seuraa se, että palvelun aktiivinen käyttö loppuu.
Halukkaat voivat rekisteröityä Google+:aan täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.