Vakuutusyhtiö: kannettavat laitteet lisänneet vahinkoilmoituksia

Teemu Laitila
19. syyskuuta, 2011 15:45

Vakuutusyhtiö If kertoo, että yhtiölle tehdyt ilmoitukset rikkoutuneista mobiililaitteista ovat lisääntyneet huomattavasti. Erityisesti tilastoissa näkyvät kannettavat tietokoneet sekä isolla kosketusnäytöllä varustetut puhelimet.
Kannettavat tietokoneet ovat viime vuosina halventuneet huomattavasti ja samaan aikaan myös kytkykauppa on tuonut kalliit älypuhelimet lähes kaikkien saataville. Laitteiden yleistyminen on saanut myös vakuutusyhtiölle tehdyt ilmoitukset hajonneista laitteista kasvuun. Ifin mukaan tietokoneista ja älypuhelimista tehdyt ilmoitukset ovat lisääntyneet noin 30 prosentin vuosivauhdilla.
Ifin korvauspäällikkö Mikko Vaitomaa arvioi, että vanhoihin kestäviin kapuloihin tottuneet käyttäjät käsittelevät mobiililaitteitaan turhan ronskilla kädellä. "Uudet älypuhelimet eivät kestä esimerkiksi putoamista tai iskuja yhtä hyvin, mikä alkaa näkyä vakuutusyhtiöön ilmoitettujen vahinkojen määrissä", Vaitomaa kertoo.
Yleisimmät syyt hajoamiselle ovat putoaminen, kastuminen tai kolahtaminen. Ifiltä suositellaankin hankkimaan laitteille erilliset suojakuoret tai säilytyspussukka, jotka pehmentävät kolhuja laitteen pudotessa. Lisäksi kosketusnäytöt hajoavat herkästi, jos puhelinta kuljettaa laukun pohjalla muun tavaran mukana. Kolhujen lisäksi kosteus on elektroniikan vihollinen, eikä puhelinta kannata käyttää sateella ja esimerkiksi kahvikupit kannattaa pitää kauempana kannettavan tietokoneen näppäimistöltä.

Lue myös nämä
Tägit
vakuutus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.