Intel: Yksiytiminen Atom Z670 päihittää kaksi ARM-ydintä

Teemu Laitila
19. syyskuuta, 2011 13:56

Intel esitteli viimeviikkoisessa IDF-tapahtumassa tekemiään suorituskykymittauksia, joiden perusteella samalla nopeudella toimiva yksiytiminen Atom Z670 päihittää nopeustesteissä kaksiytimisen ARM-prosessorin kaikissa testitapauksissa.
Testeissä käytetty ARM-prosessori oli useista Android-tableteista löytyvä Nvidian Tegra 2, joka sisältää kaksi 1 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A9-ydintä. Intelin puolelta testialustana toimi vielä prototyyppiasteella oleva Atom-pohjainen Android 3.1 -käyttöjärjestelmää ajava tablet-laite.
Oak Trail -alustalla toimiva Atom Z670 päihitti kilpailijansa kaikissa ajetuissa testeissä vaihtelevalla marginaalilla, joka nousi jopa 80 prosenttiin JavaScript-suorituskykyä mittaavassa SunSpider-testissä.

Vaikka tulokset vaikuttavat Intelin kannalta loistavilta, tärkeää on myös se mitä taulukoissa ei mainita. Intel ei esimerkiksi paljasta alustansa kokonaistehonkulutusta. Tuloksia tulkitessa on lisäksi otettava huomioon, että Tegra 2 -tablettien näytön resoluutio oli Intelin prototyyppiä korkeampi.
Z670 toimii normaalisti 1,5 GHz:n taajuudella ja se tukee Intelin HyperThreadin-ominaisuutta. Sirun TDP-arvoksi kerrotaan 3 wattia. Intel kertoi viime viikolla, että kaikki Googlen tulevat Android-julkaisut optimoidaan toimimaan myös Intelin prosessoreilla.

Lue myös nämä
Tägit
Intel Intel Atom Z670
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.