Windows 8:n Metro-tyylinen selain ei tue Flashia

Teemu Laitila
16. syyskuuta, 2011 11:41

Uuden Windows 8 -käyttöjärjestelmän myötä esitelty kosketukselle optimoitu versio Internet Explorer selaimesta ei Microsoftin mukaan tue mitään lisäosia. Käytännössä se tarkoittaa, että selain luottaa esimerkiksi kaikessa multimedian esityksessä lähinnä HTML5-tekniikkaan, eikä Adoben Flash toimi uuden IE:n kosketusversiossa.
Myös Apple on päätynyt jo aiemmin samaan ratkaisuun iOS-järjestelmään perustuvissa laitteissaan kuten iPhone-puhelimissa ja iPadeissa. Microsoftin perusteet Flashin ja muiden lisäosien poisjättämiselle ovat yhteneväiset Applen esittämien syiden kanssa. Microsoftin mukaan selaimen liitännäisten poisjättäminen parantaa akkukestoa, tietoturvaa sekä selaimen luotettavuutta.
Flash-tuen poisjättäminen ei ole pelkästään kritiikkiä Adoben kehittämää tekniikkaa kohtaan, vaan tasapuolisuuden nimissä IE:n Metro-versio ei tue myöskään Microsoftin omaa Silverlight-tekniikkaa.
Microsoft ei kuitenkaan ole luopumassa Flashista ja muista tekniikoista kokonaan. Kaikki perinteiset lisäosat ovat tarjolla selaimen työpöytäversiossa niin ARM- kuin x86-alustoillakin. Jos lisäosat ovat välttämättömiä sivuston käytön kannalta, Metro-selain tarjoaa selaimen työpöytäversion käyttöön vain yhdellä klikkauksella.

Lue myös nämä
Tägit
Internet Explorer Adobe Flash Internet Explorer 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.