Firefox 9:ään suurin ulkonäköuudistus sitten nelosversion

Manu Pitkänen
14. syyskuuta, 2011 11:31

Firefox 9:n uusimmat nightly build -versiot paljastavat, että Mozilla aikoo jälleen uusia suositun verkkoselaimensa käyttöliittymän. Isompi uudistus tehtiin viimeksi Firefox 4:ssä, mistä lähtien selain on näyttänyt päällisin puolin samalta.
Firefox 9 on vasta erittäin varhaisessa kehitysvaiheessa, joten aivan kaikkia ulkonäköuudistuksia ei ole välttämättä lisätty siihen vielä. Jo nyt selain näyttää aivan erilaiselta kuin aiemmat versiot. Ajatuksena on jatkaa historiasta tuttua minimalistista linjaa vieläkin pidemmälle.
Muun muassa seuraava- ja kotinäppäimet ovat saaneet lähteä. Kehitystiimin mukaan seuraava-painiketta käytetään erittäin vähän, joten he poistivat sen hyödyllisempien elementtien tieltä. Molemmat näppäimet on tietysti mahdollista lisätä navigointipalkkiin jälkikäteen jos niin haluaa.
Ohjelmavälilehteä käytettäessä Firefox 9:n käyttäjä ei enää näe navigointipalkkia. Kehitystiimin mukaan käyttäjät eivät tarvitse palkkia koska he tietävät kyllä millä sivulla he ovat. Firefoxin lataushallintaohjelma on myös integroitu selaimen käyttöliittymään eli erillisen ikkunan sijasta hallintaohjelma aukeaa omaksi välilehdeksi.
Suurin muutos on tehty uusien välilehtien ulkoasuun. Sen sijaan että uusi välilehti olisi tyhjä, Firefoxin kehittäjätiimi on päättänyt esittää siinä käyttäjän tallentamat kirjanmerkit ja vierailluimmat sivut.




Kuvat: Softpedia

Lue myös nämä
Tägit
Firefox
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.