KRP epäilee TVkaistaa petoksesta

Manu Pitkänen
13. syyskuuta, 2011 11:32

Suomalainen TVkaista-nettitelevisiopalvelu on ollut rikostutkinnan kohteena tekijänoikeusrikkomusepäilyjen vuoksi, mutta tuoreen tiedon mukaan Keskusrikospoliisi epäilee palvelua myös petoksesta.
Helsingin Sanomien mukaan TVkaista on antanut televisioyhtiöille ja tekijänoikeusjärjestöille valheellista tietoa sen toiminnasta, mikä saattaa täyttää petoksen piirteet. Poliisi ei kuitenkaan halua kertoa tämän tarkemmin millaisten tietojen vääristelystä on kyse.
TVkaista on maksullinen verkkopalvelu, jonka käyttäjät voivat tallentaa 11 suomalaisen televisiokanavan lähettämää ohjelmaa ja katsoa ohjelmat netin välityksellä myöhemmin.
Mediayhtiöiden mukaan palvelu rikkoo lakia, koska se tallentaa automaattisesti kaikkien kanavien ohjelmat ja lähettää ne käyttäjilleen jälkilähetyksinä vaikkei sillä ole lupaa siihen. TVkaista katsoo itse olevansa pikemminkin verkossa sijaitseva tallentava digiboksi, joten palvelun toiminnassa ei ole mitään laitonta.
Palvelua tutkitaan epäiltynä tekijänoikeus- ja teollisuusoikeusrikkomuksiin. Palvelun rikostutkinta alkoi vuonna 2009 MTV Median, Yleisradion, Kopioston, Teoston, Tuotoston, Ääni- ja kuvatallennetuottajien sekä Sanoma Televisionin aloitteesta. Epäiltynä ovat TVkaistan johto ja heidän "neuvonantajat", käyttäjiä ei epäillä mistään.

Lue myös nämä
Tägit
TVkaista
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.