Ubuntulle ehdotetaan kuukausittaista kehityssykliä

Manu Pitkänen
11. syyskuuta, 2011 15:33

Ubuntun teknisen lautakunnan jäsen Scott James Remnant pohtii tuoreessa blogimerkinnässään suositun Linux-jakelun siirtymistä kuukausittaiseen kehityssykliin. Käyttäjien toivotaan kertovan ajatuksensa nopeasta päivityskierrosta, olivat ne sen puolesta tai sitä vastaan.
Ubuntu päivittyy nykyisin puolen vuoden välein, ensin huhtikuussa ja seuraavan kerran lokakuussa. Jokaiselle versiolle taataan 18 kuukauden tuki, paitsi pidennetyllä kolmen vuoden tuella varustetut LTS-versiot (palvelimissa viisi vuotta).
Säännöllisyydellä on haluttu tehdä Ubuntusta OEM-valmistajien kannalta mahdollisimman ennakoitava jakelu ja nopeudella haluttiin aikoinaan erottautua hitaasti etenevästä Debian-projektista. Remnantin näkemyksen mukaan Ubuntusta voitaisiin julkaista nopeammalla aikataululla pienempiä päivityksiä, hieman samaan tapaan kuin Firefoxissakin.
Remnantin mukaan tämä toisi kehitystyöhön mielenrauhaa, sillä keskeneräisiä projekteja ei tarvitsisi väkipakolla saada valmiiksi huhti- tai lokakuuksi. Näin ollen jälkikäteen julkaistavilta bugikorjauksiltakin vältyttäisiin. Päätöstä on kritisoitu etenkin ennustettavuuden heikentymisellä. Sen on myös nähty lisäävän kolmannen osapuolen ohjelmistojen kehittäjien työtaakkaa.

Lue myös nämä
Tägit
Ubuntu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.