Google laajentaa Chromen pelialustaksi?

Manu Pitkänen
9. syyskuuta, 2011 14:05

Monet netissä pörräävät tappavat aikaa pelailemalla online-pelejä. Teknisesti ne eivät yllä PC-pelien tasolle, mutta tuloaan tekevät HTML5-sovellukset muuttanevat tilannetta. Tom's Hardware on poiminut muutamia vihjeitä, jotka viittaavat siihen, että Google olisi laajentamassa Chromea nettiselaimesta pelialustaksi.
Google ilmoitti jo muutama viikko sitten lisänneensä Native Client -tekniikan (NaCl) Chromeen. Se mahdollistaa C- ja C++-ohjelmien suorittamisen selaimen hiekkalaatikossa. Google puhui paljon NaCl:n ominaisuuksista, kuten kaksiulotteisista ohjelmista, mutta ei tullut maininneeksi kehitteillä olevasta NaCl 3D:stä. Sen ansiosta Chromessa voidaan suorittaa online-pelejä selvästi graafisesti haastavampia pelejä. Chromen lisäksi ominaisuus on tulossa myös Chrome OS:ään.
NaCl 3D esiintyy ensimmäisen kerran Chromen viime viikon keskiviikon 98083 nightly buildissa, mutta toimintaan se kytkettiin viime perjantain 98534-buildissa.
Toinen merkki Chromen pelituesta tulee New Game -tapahtumasta, jossa Google on vahvasti mukana. Siellä on tarkoitus puhua millaisia mahdollisuuksia HTML5 antaa pelikehittäjille. Ajatuksena on aktivoida kehittäjiä hyppäämään mukaan HTML5:een.
Kolmantena merkkinä Tom's Hardware antaa Webkitin kehittäjäfoorumilla julkaistun viestin, jossa keskustelunaiheena on Joystick API. Samainen rajapinta on ollut harkinnassa myös Mozillalla. Joystick API mahdollistaa ulkoisten ohjauslaitteiden käyttämisen selaimen hallinnassa.

Lue myös nämä
Tägit
Google Chrome Google ChromeOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.