IFA-messuilla esiteltiin BitTorrent-televisiota

Manu Pitkänen
6. syyskuuta, 2011 14:58

Kulutuselektroniikan tämänhetkisiin isoihin trendeihin kuuluu internetin tuleminen televisioihin, joten on ollut vain ajan kysymys milloin suosittu BitTorrent-tiedostonjakotekniikkaa saadaan myös olohuoneen viihdekeskuksiin. Vestel avasi pelin esittelemällä ensimmäisen BitTorrent-sertifioidun television.
Berliinin IFA-messuilla esiteltiin television prototyyppiä, mutta lopullisen tuotteen kerrottiin ilmestyvän pian. Tämän tarkempaa aikataulua ei haluttu vielä paljastaa. Turkkilainen Vestel on ehkä tuntematon merkki monelle, mutta se hallitsee isoa osaa Euroopan digi-TV-markkinoista. Yhtiö valmistaa laitteita muille merkeille ja omistaa Finluxin tuotemerkin.
BitTorrent-sertifioitu televisio tuo helpotusta kodin tiedostosekamelskaan erinomaisten jako-ominaisuuksiensa ansiosta. Niin puhelimella kuin tietokoneella majailevat henkilökohtaiset tiedostot tai Internetistä löytyvä viihdesisältö voidaan toistaa television kautta. Julkaistun tiedotteen mukaan käyttäjien ei tarvitse huolehtia tiedostomuotojen yhteensopivuudesta.
Aiemmin tänä vuonna julkistetun linjavedon mukaisesti BitTorrent aikoo laajentaa ekosysteemiään muihinkin laitteisiin. Tiedossa on DVD- ja Blu-ray-soittimia sekä NAS-verkkolevyjä.

Lue myös nämä
Tägit
BitTorrent BitTorrent Certified
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.