Doomin myyntikielto päättyi Saksassa 17 vuoden jälkeen

Manu Pitkänen
4. syyskuuta, 2011 11:56

Saksalaisviranomaiset ovat poistaneet Doom I- ja Doom II -kassikkopelien myyntikiellon. Medioiden haittavaikutuksia nuorisoon arvioivan BPjM:n mukaan Doomin historiallinen arvo on kohonnut jo niin suureksi, että vuonna 1994 säädetty myyntikielto voidaan purkaa.
Saksassa on voimassa äärimmäisen jäykkä lainsäädäntö haitallisiksi arvioituja medioiden statuksen purkuun liittyen. Mikäli esimerkiksi tietokonepelillä arvioidaan olevan negatiivinen vaikutus nuorten mieliin, niin se joutuu kiellettyjen pelien listalle vähintään kymmeneksi vuodeksi. Peli poistetaan tämän jälkeen listalta vain jos sitä pyydetään ja BPjM hyväksyy ehdotuksen. Kielto raukeaa automaattisesti 25 vuoden jälkeen.
Myyntikiellon kumoamista pyysi Bethesda Softworks, joka omistaa Doomin luoneen id Softwaren. Pelitalon mukaan 1990-luvun alussa ilmestyneiden Doom-pelien grafiikka ei vastaa nykypäivän tasoa, eikä niillä ole epärealistisuutensa vuoksi enää suurta vaikutusta nuorten mieliin. BPjM hyväksyi pyynnön Doomien historiallisen arvon takia. Päätös tuli voimaan elokuun viimeinen päivä.
Doom-pelien myynti on edelleen kielletty alle 16-vuotiailta. Yhdysvaltalainen versio Doom 2: Hell on Earth -pelistä pysyy kuitenkin edelleen pannassa, koska se sisältää natsien käyttämiä symboleja.

Lue myös nämä
Tägit
Doom
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.