Applen iCloudin taustalla jyllää Windows Azure

Manu Pitkänen
3. syyskuuta, 2011 18:33

Apple esitteli kesäkuussa iOS 5:n ja OS X Lionin julkistustilaisuudessa uutta iCloud-pilvipalvelua, jonka avulla esimerkiksi oman iPhonen tiedot kalenterimerkinnöistä kuvatiedostoihin saa synkronoitua automaattisesti vaikkapa oman iPadin ja tietokoneen kanssa. Nyt on paljastunut, että Applen palvelu perustuu sen kilpailijoiden tekniikoihin.
iCloud perustuu pohjimmiltaan Amazonin ja Microsoftin tuottamiin datakeskuksiin ja ohjelmistoihin (Amazon Web Services ja Azure). Aiemmin huhu-asteella olleet tiedot vahvisti The Register.
Valitsemalla kaksi palveluntarjoajaa, Apple on pyrkinyt parantamaan iCloudin luotettavuutta ja vähentämään riskejä. The Registerin mukaan tässä piilee omat riskinsä, sillä Amazon käyttää palvelimissaan Linuxia ja Microsoft vuorostaan Windows Azurea. Alustojen pitää toimia keskenään saumattomasti jotta iCloudin käyttö olisi sujuvaa.
Syy palvelun ulkoistamiselle uskotaan olevan se, että Applella ei ole joko tietotaitoa tällaisten ratkaisujen kehittämiseen tai se haluaa kehittää ainoastaan kuluttajille suunnattuja laitteita ja palveluita.
Apple on kuitenkin rakentamassa isolla rahalla palvelinkeskusta Pohjois-Carolinaan. Valmistuessaan ensi keväänä, siihen mahtuu kymmenien petatavujen edestä dataa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Microsoft Amazon iCloud
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.