Microsoft: Windows 8 toimii täydellisesti pelkän Metro-käyttöliittymän avulla

Teemu Laitila
2. syyskuuta, 2011 14:42

Microsoft on selventänyt Windows 8 -käyttöjärjestelmän kehitystä seuraavassa blogissaan kosketusnäytöille tarkoitetun Metro-käyttöliittymän ja perinteisen Windows-työpöydän suhdetta. Microsoft lupaa, että kosketusnäyttöä käytettäessä käyttäjä ei törmää yhtäkkisesti perinteiseen Windows-työpöytään, ellei nimenomaisesti halua.
Yhtenä Microsoftin tulevan tablet-käyttöjärjestelmän onnistumisen mittarina on pidetty sitä, miten kokonaisvaltaisen kosketusnäyttöversion yhtiö kykenee käyttöjärjestelmästään luomaan. Nykyisiin kosketukselle alusta asti suunniteltuihin käyttöliittymiin tottunut käyttäjä ei halua joutua yllättäen heitetyksi perinteiselle hiirelle tarkoitetulle Windows-työpöydälle ja ohjauspaneelin valikoihin asetusmuutosten tekemistä varten.
Building Windows 8 -blogissa Microsoftin Windows-kehityksen johtaja Steven Sinofsky kuitenkin vakuuttaa, että Metro-ympäristöstä ei ole pakko poistua, ellei erikseen sitä halua. Windows-työpöytää ei edes ladata koneen muistiin ennen kuin käyttäjä ilmoittaa sitä tarvitsevansa.
Sinofskyn mukaan Metro tulee olemaan kokonaisvaltainen käyttökokemus ja sille sovitetut ohjelmat eivät ole pelkkiä pintakäsiteltyjä versioita vanhoista työpöytäohjelmista, vaan sovellukset on uudelleensuunniteltu kosketusta varten.
Silti perinteinen Windows-työpöytä on tarjolla myös mobiililaitteissa niitä varten, jotka työssään tai opiskelussaan tarvitsevat monipuolisempia tapoja tietojenkäsittelyyn kuten dokumenttien luomiseen tai työpöytäsovellusten käyttöön. Sinofsky kuitenkin kuvailee perinteistä työpöytäympäristöä sovellukseksi muiden joukossa, joka voidaan käynnistää tarvittaessa.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 8 Metro
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.