Microsoft esitteli Windows 8:n uutta resurssienhallintaa

Manu Pitkänen
29. elokuuta, 2011 19:58

Microsoft on luvannut paljastaa kehitteillä olevan Windows 8 ensi kuussa pidettävässä BUILD-konferenssissa, mutta yhtiö on esitellyt joitain sen ominaisuuksia ennakkoon. Viimeksi Building Windows 8 -blogissa kerrottiin uudesta tiedostonhallinnasta ja nyt on vuorossa resurssienhallinta.
Microsoftin mukaan uudesta resurssienhallinnasta eli Windows Explorerista löytyy noin 200 käskyä, mutta tutkimusten mukaan yli 80 prosenttia suoritetuista toiminnoista liittyvät tiedostojen siirtämiseen, nimeämiseen ja luomiseen. Senpä vuoksi Windows 8:n Ribbon-valintanauhalla terästetyssä resurssienhallinnassa on keskitytty näiden toimintojen hyvään sijoitteluun. Samalla Microsoft on halunnut parantaa tuntemattomampien komentojen näkyvyyttä.
Suurin uudistus Explorerissa on siis siirtyminen uusimmista Officeista tuttuun Ribbon-valikkoon. Microsoft päätti siirtyä valikkoon siitäkin huolimatta, että he tiesivät monien tehokäyttäjien suhtautuvan siihen epäillen. Yhtiön mukaan Ribbonin etu on siinä, että sen avulla käyttäjien ulottuville voidaan tuoda ne 200 komentoa, jotka muuten jäisivät pimentoon. Tehokäyttäjiä silmällä pitäen lähes jokaiselle komennolle on luotu oma pikanäppäinyhdistelmä.


Microsoft ylistää valikkoa sen erittäin korkean muokattavuusasteen vuoksi. Käyttäjät voivat halutessaan pienentää Ribbonin ja sijoitella tärkeimpiä komentoja Quick Access Toolbar -palkkiin, joten käskyjen suorittamiseksi ei välttämättä tarvitse kahlata valikkoviidakossa. Ribbon mahdollistaa myös niin sanottujen kontekstuaalisten valikkojen käytön, jotka aktivoituvat tiettyjen operaatioiden jälkeen.



Tiedosto-valikkoon on lisätty linkki komentoriviin, joten siihen pääsee seuraavassa Windowsissa helposti käsiksi. Käyttöliittymän kehityksessä on otettu myös laajakuvanäytöt aiempaa paremmin huomioon.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.