Download.comin uusi sovelluslatain tyrkyttää työkalupalkkeja

Teemu Laitila
29. elokuuta, 2011 12:00

Pitkän linjan sovellusvarasto Download.com on herättänyt käyttäjiensä keskuudessa närää siirtymällä käyttämään sivuston omaa lataus- ja asennustyökalua kaikkien sovellusten kohdalla. Ennen halutun sovelluksen lataamista sivusto pakottaa käyttäjän lataamaan CNET Download.com -sovelluksen.
Asennuksen yhteydessä lataussovellus yrittää oletusarvoisesti asettaa käyttäjän selaimen aloitussivun Babylon-hakukoneen osoitteeseen ja samalla asentaa selaimeen Babylon-työkalupalkin. CNet perustelee käytäntöä käyttäjien elämän helpotuksella, mutta todellinen syy lienee mainostuksesta saatavat merkittävät lisätulot.


Uusi asennustyökalu on herättänyt kummastusta niin käyttäjien kuin sovelluskehittäjienkin keskuudessa ja esimerkiksi ilmaisen UltraVNC-sovelluksen kehittäjät kehottavat käyttäjiään lataamaan sovelluksen muualta kuin CNetistä.
UltaVNC sekä tuhannet muut sovellukset löytyvät kuitenkin edelleen mm. AfterDawnin omistamasta, suomalaisesta Download.fi-palvelusta, jonka sovellusten mukana ei toimiteta ylimääräistä painolastia ja kaikki sovellukset on tarkastettu turvallisiksi virusten varalta.

Lue myös nämä
Tägit
cnet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.