Firefoxissa ei luovuta versionumeroista

Teemu Laitila
26. elokuuta, 2011 11:32

Sovelluksen tarkan version kertova numerosarja tullaan näkemään myös tulevien Firefox-versioiden About-ikkunassa. Aiempi ehdotus koko versionumeroinnin poistamisesta sai aikaan kiihkeän keskustelun selaimen käyttäjien ja kehittäjien välillä. Nyt Firefoxin käyttöliittymästä (UX) vastaava kehittäjäryhmä on kertonut, että uutinen versionumeroista luopumisesta oli ennenaikainen.
Kehittäjien mukaan versionumeroinnoin poistoa vasta käsiteltiin ehdotuksen tasolla käyttöliittymäryhmän sisällä eikä lopullista päätöstä ollut lyöty lukkoon. Väärinkäsityksistä johtuen muutos About-laatikkoon kuitenkin päätyi seuraavissa versioissa tehtävien muutosten listalle.
Käyttöliittymäryhmän jäsen Alex Faaborg uskoo, että versionumeroinnista aiheutunut vastalauseiden myrsky on osa suurempaa vastakkainasettelua eri kehityssuuntien välillä. Faaborgin mukaan osa kehittäjistä haluaa muuttaa käyttäjän koneelleen asentamia sovelluksia käyttäytymään enemmän web-sovelluksen tavoin. Omien sovellustensa hallintaa painottavien mielestä kehityssuunta ei kuitenkaan ole toivottavaa.
Firefox-selaimen kehittäjien ja käyttäjien joukossa on kuohunut siitä lähtien, kun Mozilla päätti nopeuttaa kehitys- ja julkaisusykliä neljännen versio julkaisun jälkeen. Kriitikoiden mukaan jatkuvat päivitykset esimerkiksi rikkovat yhteensopivuuden lisäosien välillä ja lisäksi uuden täysinäisen versionumeron kasvattaminen jokaisen julkaisun yhteydessä sotii sovelluskehityksen perinteitä vastaan.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.