Android-sovellukset tulevat Google TV:lle

Manu Pitkänen
24. elokuuta, 2011 11:13

Google on julkaissut Androidin kehittäjätyökaluille (SDK) lisäosan, jonka ansiosta hakukonejätin mobiilialustalle tarkoitetut sovellukset voi optimoida Google TV:lle tai kehittää alusta asti televisioille tarkoitettuja ohjelmia.
Lisäosan avulla kehittäjät voivat emuloida Google TV -laitteita, rakentaa isoille näytöille tarkoitettuja sovelluksia ja hyödyntää televisioiden erityisominaisuuksia. Valmiit ohjelmat voi laittaa tuttuun tapaan jakoon Android Marketin kautta, mihin pääsee käsiksi Google TV:llä kunhan sille suunnattu Honeycomb-päivitys saadaan julkaistua.
Lisäosa on tällä hetkellä vasta Preview-asteella, joten se ei ole vielä täysin valmis. Se on kuitenkin siinä vaiheessa, että kehittäjät voivat kokeilla ohjelmiensa perusominaisuuksien toimintaa uudella alustalla.
Kaikkia Android Marketin sovelluksia Google TV:hen ei saa asennettua. Internet-TV-alustalle voidaan ladata vain niitä ohjelmia, jotka ovat yhteensopivia Google TV:n kanssa. Sovellustarjonnan ulkopuolelle jäävät siten esimerkiksi kaikki kosketusnäytön vaativat ohjelmat. Tuetut ja ei tuetut ominaisuudet löytyvät täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Play Google TV
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.