Tutkimusyhtiöt ennustavat tablettien tulleen jäädäkseen

Teemu Laitila
23. elokuuta, 2011 15:43

Tekniikoiden yleistymistä ja seuraavia kasvualoja ennustavat tutkimusyhtiöt uskovat tablettien tulleen markkinoille jäädäkseen. Tablettien hyödyllisyys ei aina aukene kaikille ja Applen iPadin huimasta menestyksestä huolimatta useilla Android-valmistjilla on ollut vaikeuksia laitteidensa menekin kanssa.
Tutkimusyhtiö In-Stat kuitenkin uskoo tablet-laitteiden tulleen jäädäkseen. Yhtiö ennustaa, että vuonna 2017 tablet-laitteita myydään globaalisti noin 250 miljoonaa kappaletta. Suurimmaksi menestyjäksi In-Stat veikkaa 11 - 9 tuumaiset laitteet, joiden osuuden se uskoo olevan 56 prosenttia kaikista myydyistä tableteista.
In-Statin mukaan tablettien myötä koko elektroniikka-alan painopiste muuttuu sisällöllä kilpailuun erilaisten laitteiden sijaan. Sisältö ja sovellukset tarjoavat valmistajille keinon erottua identtisten laitteiden massoista.
Ennuste ei lupaa hyvää Microsoftin tablet-haaveille, sillä In-Stat veikkaa Android-valmistajien ja Applen hallitsevan 90 prosenttia koko tablet-kakusta vuonna 2017. Toisaalta nopeasti muuttuvalla teknologia-alalla kuuden vuoden päähän ulottuva ennuste lienee yhtä tarkka kuin koko kesän sääennusteet ja käytännössä mitä tahansa voi tapahtua tablet-rintamalla.

Lue myös nämä
Tägit
tabletit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.