Microsoft vahvistaa Windowsin piratismisuojaa

Teemu Laitila
21. elokuuta, 2011 16:07

Microsoft aikoo puuttua laittomiin Windows-versioihin ja piratismiin aiempaa tehokkaammilla keinoilla kun Windows 8 ensi vuonna julkaistaan. Windows-käyttöjärjestelmän laittomat versiot ovat olleet Microsoftin riesana käyttöjärjestelmän alkuajoista lähtien ja monissa köyhemmissä maissa piraatti-Windows on enemmän sääntö kuin poikkeus, eivätkä laittomat kopiot ole vieraita länsimaissakaan.
Laittomia asennuksia vaikeutetaan esimerkiksi poistamalla massa-asennuksiin tarkoitetut GLVK-avaimet (Generic License Volume Key) käytöstä. Tulevaisuudessa yksilölliset avaimet on haettava Microsoftin palvelimelta Internet-yhteyden kautta.
Toinen mahdollinen ja tehokas suojakeino liittyy Microsoftin hakemaan patenttiin, jossa kuvaillaan käyttöjärjestelmäkoodin hakemista Internet-palvelimelta käynnistyksen yhteydessä. Internetistä jokaisella käynnistyskerralla ladattava koodinpätkä estäisi tehokkaasti hakkereiden murtoyritykset.
Toisaalta pilvipalveluihin nojaavat järjestelmät vaativat aina mahdollisuuden käyttää konetta myös ilman Internet-yhteyttä, mikä jättää mahdollisen takaoven suojausten kiertoyrityksille.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.