Facebookin Tykkää-painike rikkoo Saksan lakia

Manu Pitkänen
20. elokuuta, 2011 11:19

Lukuisilla verkkosivuilla käytössä olevan Facebookin Tykkää-painikkeen on todettu rikkovan Saksan tietosuojalakia. Saksalaisviranomaisen mukaan näppäin rikkoo myös EU:n lainsäädäntöä.
Pohjois-Saksassa sijaitsevan Schleswig-Holsteinin osavaltion tietosuojakeskuksessa työskentelevä Thilo Weichert kertoi näppäimen laittomuudesta tämän viikon perjantaina. Weichertin mukaan näppäimen ja Facebook-profiilin sidoksisuuden vuoksi ihmisten verkkokäyttäytymistä voidaan seurata aivan liian tiiviisti.
"Facebook voi jäljittää jok'ikisen verkkosivustolla tehdyn klikkauksen, kuinka pitkään jollakin sivustolla vieraillaan ja mitkä asiat kiinnostavat käyttäjää", Weichert kertoi. Hänen mukaansa kaikki tieto välittyy Facebookia pyörittävälle yritykselle, vaikka painiketta painava ei olisikaan Facebookin jäsen.
Facebookin mukaan heidän näppäin noudattaa Saksan ja EU:n lainsäädäntöjä. Yhtiö kuitenkin myöntää, että tykkäysten ohella he saavat tietää käyttäjän IP-osoitteen. Facebook vakuuttaa, että nämä tiedot poistetaan alan tapojen mukaisesti kun 90 päivää on kulunut niiden kirjaamisesta.
Weichert haluaa kieltää Tykkää-painikkeen käytön kaikista osavaltiossa sijaitsevista verkkosivustoista. Muussa tapauksessa sivuston ylläpitäjää odottaa 50.000 euron sakko.

Lue myös nämä
Tägit
Facebook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.