Mozilla suunnittelee versionumeroiden tiputtamista Firefoxista

Teemu Laitila
18. elokuuta, 2011 10:46

Firefox-selaimen kehittäjät ovat julkaisseet suunnitelmansa, jonka mukaan selaimen About:Firefox-inforuudusta poistetaan kokonaan selaimen versionumero. Kehittäjät perustelevat päätöstään siirtymisellä lähemmäs web-tekniikan käytäntöjä, jossa versionumerolla ei ole merkitystä, kunhan käytössä on uusin versio.
Suunnitelmaa on kuitenkin arvosteltu vahvasti käyttäjien toimesta. Mozillan sivuilla käytyjen keskustelujen perusteella vuosikymmeniä sovelluskehityksessä käytettyjen versionumeroperiaatteiden hylkääminen ei saa juuri kannatusta. Lähes minkä tahansa sovelluksen tarkan version pystyy tarkistamaan sovelluksen About-ruudusta.


Firefoxin beta-version Auroran About-laatikko kertoo versionumeroksi 7.0a2


Mozillan kehittäjiä on syytetty käyttäjien mielipiteiden täydellisestä huomiotta jättämisestä. Kehittäjät perustelevat muuttumatonta kantaansa sillä, että vaikka käyttäjiä kuunnellaan, kehitystyön jokaisesta asiasta ei ole syytä järjestää yleistä äänestystä.
Versionumeroiden merkityksen vähentäminen on ollut Firefoxinkin kohdalla käynnissä jo pidempään. Esimerkiksi selainta ladattaessa lataussivu ei enää kerro suoranaisesti ladattavan sovelluksen tarkkaa versiota.
Firefoxin kilpailijoista erityisesti Googlen Chrome ei ole ikinä sisältänyt nimessään versionumeroa, vaikka säännöllisesti tehtyjen päivitysten myötä About-laatikossa mainittu versionumero kasvaakin.

Lue myös nämä
Tägit
Firefox
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.