Hewlett-Packard luopumassa tietokoneiden valmistuksesta

Manu Pitkänen
18. elokuuta, 2011 21:16

Yhdysvaltalainen informaatioteknologiajätti Hewlett-Packard aikoo eriyttää tietokonebisneksen muusta yhtiöstä. Asiasta kertoi Bloomberg, jonka sisäpiirilähteiden mukaan yritys tiedottaisi asiasta heti pörssien sulkeutumisen jälkeen Yhdysvalloissa.
Bloombergin mukaan kyse on niin sanotusta spin-offista eli HP:n PC-bisnes tulee jatkumaan tulevaisuudessa omana yrityksenä. Hewlett-Packard on maailman suurin tietokoneiden valmistaja. Tietokoneiden marginaalit on kuitenkin poljettu jo niin alas, ettei ala enää tarjoa kovin hyviä kasvunäkymiä.
Yhtiön tarkoituksena on keskittyä tulevaisuudessa ohjelmistoihin. Samaisten lähteiden mukaan HP olisi ostamassa 10 miljardilla dollarilla brittiläisen yritysohjelmistotalo Autonomy Corporationin. Toimitusjohtaja Leo Apotheker on jo aiemmin kertonut haluavansa muuttaa HP:n ohjelmisto- ja palvelualan yritykseksi.
Päivitys. Yhtiö vahvisti aikeensa odotusten mukaisesti. Samalla se lopettaa kokonaan älypuhelimien ja tablettien valmistamisen. HP harkitsee vielä tietokoneita valmistavan PGS-divisioonan kohtaloa eli eriytetäänkö se kokonaan vai vain osittain.

Lue myös nämä
Tägit
Hewlett-Packard HP
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.