Oikeus kumosi Galaxy Tab 10.1:n myyntikiellon Saksan ulkopuolella

Manu Pitkänen
16. elokuuta, 2011 20:07

Düsseldorfilainen käräjäoikeus kielsi viime viikolla Samsungia tuomasta maahan tai markkinoimasta sen uusinta Galaxy Tab 10.1 -taulutietokonetta. Päätöstä perusteltiin sillä, että laite loukkaa Applen patentteja ja muistuttaa liiaksi iPad 2:sta.
Oikeuden alkuperäinen päätös koski koko EU:ta (Alankomaita lukuun ottamatta). Harkittuaan tuomiotaan tarkemmin, oikeus päätti kumota asettamansa kiellon Saksan ulkopuolisista EU-maista. Käräjäoikeuden mukaan se arvioi tuomiovaltansa uudelleen ja katsoi, ettei sen valtuudet riitä koko EU:n talousaluetta koskevien päätösten antamiseen. Ainoastaan Samsung GmbH on velvoitettu noudattamaan kieltoa 250.000 euron sakon uhalla.
Koska alkuperäinenkin päätös koski ainoastaan Samsungia, niin jälleenmyyjät ovat voineet myydä jo täytettyjä varastojaan EU:ssa kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Applen kannalta uusin käänne on tietysti ikävä, sillä jos se haluaa torpata tabletin myynnin koko EU:ssa, niin ilmeisesti sen pitää valittaa samasta asiasta jokaisen EU-maan oikeuslaitokseen erikseen.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung iPad 2 Samsung Galaxy Tab 10.1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.