Google kiistää luovuttaneensa eurooppalaisten tietoja Yhdysvaltoihin

Manu Pitkänen
14. elokuuta, 2011 9:53

Uutisoimme hiljattain Googlen myöntäneen luovuttaneensa eurooppalaisten tietoja Yhdysvaltain tiedustelupalveluille. Google on sittemmin kieltänyt väitteen.
Hakukoneyhtiön mukaan saksalaisen talouslehti WirtschaftsWochen alkuperäinen juttu sisälsi virheen. Yhtiön mukaan he käsittelevät ulkopuolisten tahojen tietojenluovutuspyynnöt tarkkaan ja omien käyttäjien yksityisyyttä kunnioittaen. Google kuitenkin myöntää, että eurooppalaisten tietoja voidaan Yhdysvaltain lain mukaan luovuttaa maan tiedustelupalveluille.
Ongelmana on EU:n ja Yhdysvaltain lainsäädäntöjen ristiriitaisuus. Vuonna 2001 säädetyn Patriot Actin mukaan Yhdysvallat voi pakottamaan maan ulkopuolella toimivan yrityksen luovuttamaan tietoja asiakkaistaan Yhdysvaltain tiedustelupalveluille. Laki myös sanoo, että tarvittaessa tästä tiedonvaihdosta ei saa hiiskua tietojen alkuperäiselle omistajalle mitään. EU:n lainsäädännön mukaan tietoja ei saa luovuttaa ilman asianomaisen lupaa muuta kuin viranomaisille, mutta tällöinkin asia pitää saattaa tietojen omistajan tietoon.

Lue myös nämä
Tägit
Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.