Oikeus esti Galaxy Tab 10.1:n myynnin Euroopassa

Manu Pitkänen
9. elokuuta, 2011 21:04

Düsseldorfilainen oikeusistuin on estänyt Samsungin Galaxy Tab 10.1 -taulutietokoneen myynnin Euroopassa.
Oikeusistuimen päätös koskee kaikkia EU:hun kuuluvia maita, Alankomaita lukuun ottamatta. The Telegraphin uutisen mukaan Samsung on rikkonut Applen patenttia, mutta lisäksi se on syyllistynyt iPad 2:n ulkonäön kopiointiin. Parivaljakko on pitkin tätä vuotta vääntäneet kättä puhelimien ja tablettien design-kopioinnista. Mittelöinti on saanut osakseen myös humoristisia sivujuonteita.
Seitsemän tuuman Galaxy Tab näyttäisi läpäisevän kopiointisyytökset, mutta näytön venyttäminen samaan kokoluokkaan iPad 2:n kanssa on jo liikaa Applelle ja oikeusistuimelle.
Oikeuden päätös on haudan vakava asia korealaisvalmistajan kannalta, jonka viime viikolla Britanniassa lanseeratun tuotteen myynti loppuu heti alkuunsa. Brittiläisten jälleenmyyjien mukaan Galaxy Tab 10.1 kysyntä on ollut vilkkainta heti iPad 2:n jälkeen. Samsung todennäköisesti valittaa päätöksestä eteenpäin, mutta rumbaan kuluu useita viikkoja.
Aiemmin Samsung päätti lykätä laitteen julkaisua Australiassa, koska Apple on jättänyt paikalliseen oikeusistuimeen vanstaavanlaisen haasteen kuin Saksassa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.