Intel panostaa 30 miljoonaa dollaria pilviteknologiaan

Panu Roivas
5. elokuuta, 2011 18:55

Intel Labs avaa kaksi uutta tiede- ja teknologiakeskusta Carnagie Mellon -yliopistoon. 30 miljoonalla dollarilla tuetaan etenkin pilvilaskennan tutkimusta.
Intelin investointi on osa viisivuotista 100 miljoonan dollarin ISTC-ohjelmaa, jolla Intel pyrkii lisäämään yliopistotutkimusta ja innovaatioita tietyillä avainalueilla. Intelin työntekijöiden ja Carnagie Mellon -yliopiston tutkijoiden lisäksi lisäksi uudessa keskuksessa työskentelee myös huippututkijoita Kalifornian yliopistosta, Berkeleystä, Georgian teknologiainstituutista ja Princetonin yliopistosta.
Uudet teknologiakeskukset käyttävät avointa IP-viitemallia, jonka myötä niiden tuottamat tulokset ovat vapaasti saatavilla teknisissä julkaisuissa ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoissa.

Nämä uudet ISTC-keskukset tulevat avaamaan loistavia mahdollisuuksia. Kuvittele esimerkiksi tulevaisuuden auto, joka on varustettu sulautetuilla antureilla ja mikroprosessoreilla, jotka keräävät jatkuvasti liikenne- ja säädataa. Tämä informaatio voitaisiin jakaa ja analysoida pilvessä niin, että autonkuljettajat saisivat vinkkejä nopeammista ja helpommista reiteistä."

Justin Rattner, Intel CTO

Lue myös nämä
Tägit
Intel
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.