Ensimmäiset ultrabookit syksyllä, hinta odotettua korkeampi

Panu Roivas
28. heinäkuuta, 2011 0:52

Intelin Ultrabook-konseptin ensimmäisten kannettavien massatuotanto aloitetaan syyskuussa, mutta niiden tuotantoa vaivaa näyttöpaneelien toimitusongelmat ja odotettua korkeampi hinta.
HP, Acer, Asus, Dell ja Lenovo ovat kaikki julkaisemassa omat ultrabook-kannettavansa tämän vuoden loppuun mennessä, mutta Asuksen odotetaan saavan massatuotannon ensimmäisenä käyntiin, kertovat Digitimesin lähteet.
Asus on varannut tämän vuoden puolelle 100 000 ultrabook-kannettavaa jokaiselle kuukaudelle. Acer ja Dell aloittavat myös tuotannon syyskuussa, mutta tuotantomäärät ovat pienempiä ja julkaisuaikataulu saattaa venyä. HP:n ultrabookin on huhuttu julkistettavan elokuussa, mutta varsinainen markkinoille tulo tapahtunee vasta vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa.
Ultrabookien hinnaksi Intel toivoi alle 1000$ dollaria, mutta odotetusti hintaa ei ole saatu tiputettua rajan alle kuin kaikkein heikoimmissa karvalakkimalleissa. Kalliimmat mallit lienevät lähempänä nykyistä Samsungin 9 -sarjan kannettavaa, joka irtoaa Suomesta n. 1500 euron hintaan. Ultrabook-valmistajilla on kuitenkin kova kilpailu edessään jos ne aikovat kilpailla MacBook Air -kannettavien kanssa samoista markkinoista.

Lue myös nämä
Tägit
Intel ultrabook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.