Intel myöntää: SSD 320 -sarjassa levyn tyhjentävä bugi

Panu Roivas
15. heinäkuuta, 2011 12:53

Intelin tukifoorumeille on viime aikoina ilmestynyt valituksia 320-sarjan SSD-levyistä. Useat käyttäjät ovat onnistuneet törmäämään bugiin, jonka myötä SSD-levyn ilmoitettu kapasiteetti tippuu 8 megatavuun, ja sittemmin bugia on alettu kutsumaan nimellä "8 MB bug".
Aiemmin tällä viikolla Intelin Non-Volatile Memory Solutions Group myönsi bugin olemassaolon. Intel kehoittaa asiakkaita ottamaan yhteyttä Intelin tukeen, ja lupaa antaa päivityksen kunhan tietoa on kerätty tarpeeksi. 8 MB bugi ilmenee koneen kaaduttua tai virran katkettua äkillisesti. Ei ole varmaa onko vika korjattavissa firmware-päivityksen avulla, eikä päivityksen aikataulusta ei ole tietoa.
Intelillä oli samankaltaisia ongelmia myös edellisen sukupolven X25-M mallien kanssa. Intelin lisäksi myös Sandforce-pohjaisilla SSD-levyillä on ollut viime aikoina isoja ongelmia Corsairin vetäessä uudet Force-sarjan SSD:t pois myynnistä, ja OCZ:n tarjotessa firmware-päivityksiä omille Sandforce SSD-levyilleen. SSD-valmistajien ongelmat lienevät omiaan pitämään kuluttajat vanhoissa HDD-kiintolevyissä kunnes pahimmat viat on saatu korjattua.

Lue myös nämä
Tägit
Intel 320 SSD
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.