UltraViolet-suojaustekniikka valmiina viihdeteollisuuden käyttöön

Manu Pitkänen
14. heinäkuuta, 2011 16:36

Digitaalisen median suojaamiseen tarkoitettua UltraViolet-tekniikkaa kehittänyt DECE-konsortio on ilmoittanut, että kyseinen teknologia on valmis käytettäväksi. Laajamittaisen käyttöönoton uskotaan tapahtuvan syksyn aikana.
UltraViolet on pilvipohjainen käyttöoikeuksien hallintapalvelu (DRM), jonka viihdeteollisuus toivoo olevan kuolinisku verkkopiratismille. Palvelun ajatuksena on siirtää tieto ostetusta viihdesisällöstä pilvipalveluun kytkettyyn käyttäjätiliin, jonka kautta sisältöön pääsee käsiksi kaikilla UV-sertifioitujen palveluiden ja laitteiden kautta. Samalle käyttäjätilille voi kuitenkin rekisteröidä ainoastaan 12 laitetta. DECE toivoo, että UV:stä muodostuu yhtä suosittu jakelustandardi kuin DVD.
UV ei ole pilvipalvelu perinteissä mielessä, sillä siinä ei tallenneta tiedostoja mihinkään (ainoastaan tieto ostetusta sisällöstä). UltraVioletin on tarkoitus rikkoa DRM:n perinteistä mallia, jossa tietystä palvelusta ostettu viihde toimii ainoastaan tietyissä laitteissa. UV:n kohdalla tämäkin tosin pitää paikkansa, mutta siitä on tarkoitus tehdä koko alalle yhteinen standardi, jota markkinoilla olevat laitteet tukevat.
Vaikka tekniikka onkin valmis, niin se ei ole käytössä vielä missään laitteessa. Konsortio toivoo, että viihdeteollisuuden tuotantoketjun eri tasot omaksuvat nopeasti uuden teknologian, jo tämän vuoden syksyn aikana. Vuoden alun aikataulun mukaan ensimmäisten UV-laitteiden piti ilmestyä tämän vuoden kesällä, mutta aikataulusta on jääty hieman jälkeen.

Lue myös nämä
Tägit
DRM UltraViolet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.