Arhinmäki ei usko piraattisivujen blokkaamiseen

Manu Pitkänen
14. heinäkuuta, 2011 14:05

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) ei usko, että piraattisivuille pääsyn estäminen on toimiva tapa puuttua tekijänoikeusrikkomuksiin. Arhinmäki suhtautuu epäilevästi suunnitteilla olevaan lakiin, joka velvoittaisi operaattorit blokkaamaan asiakkaidensa pääsyn tekijänoikeuksia rikkoviin palveluihin.
Arhinmäen mukaan ongelmallisinta on etenkin se, että piraattispalveluiden ohella saatetaan blokata paljon muitakin täysin laillisia sivustoja.

Pidän sivujen blokkaamista aika ongelmallisena. Kun kouluissa on pyritty estämään oppilaiden pääsy tietyille sivuille, se on johtanut esimerkiksi seksuaalivähemmistöjä käsittelevien sivujen estämiseen.
Paavo Arhinmäki, Suomen kulttuuri- ja urheiluministeri

Helsingin Sanomien mukaan Stefan Wallinin (rkp) valtakaudella alulle pantu laki on vasta luonnosasteella. Lailla haluttaisiin puuttua piratismin aiheuttamiin taloudellisiin menetyksiin suomalaiselle viihdeteollisuudelle. LYHTY-projektin teettämän tutkimuksen mukaan piratismi syö viihdeteollisuuden vuosiansioista 350 miljoonan euron palan.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi sensuuri
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.