Ylen rahoituksesta päätetään vielä tämän vuoden aikana

Manu Pitkänen
8. heinäkuuta, 2011 13:49

Keskustelu Yleisradion talouden rahoitusmallista on vellonut jo muutaman vuoden ajan kun edellinen hallitus halusi lykätä päätökset nykyiselle hallituskokoonpanolle. Hallitusneuvotteluissa viestintäministeriksi valittiin SDP:n Krista Kiuru, joka pysyy vaitonaisena tulevista Yle-ratkaisuista.
Vaikka Kiuru ei halua vastata rahoitukseen liittyviin polttaviin kysymyksiin, kuten miten se toteutetaan ja kuinka suureksi Ylen budjetti mitoitetaan, niin hän lupaa päätöksiä tämän vuoden lopulle. Kiurun mukaan erilaisista rahoitusmalleista on kerätty tarpeeksi paljon taustatietoa, jotta päätöksiä voidaan tehdä. Enää on kyse yksimielisyyden löytämisestä. Asioista päätetään Kiurun mukaan parlamentaarisesti.

Hallitusohjelmassa lukee, että siitä päätetään parlamentaariselta pohjalta. En ota tässä vaiheessa kantaa rahoituksen tasoon enkä malliin. Ne saadaan selville 2011 loppuun mennessä. Se on kaikki julkinen tieto tähän mennessä.
Krista Kiuru, Asunto- ja viestintäministeri

Viestintäministeri ei halunnut myöskään antaa lausuntoa Kauppalehden uteluun sanomalehtien arvonlisäveron noston (0 % -> 9 %) vaikutuksista media-alaan. Myös AfterDawn pyysi viestintäministeriltä haastattelua muutama viikko sitten, mutta ministeri ei vastannut kysymyksiimme kiireen vuoksi.

Lue myös nämä
Tägit
YLE
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.