Ivy Bridgen ensimmäiset testitulokset julki

Manu Pitkänen
5. heinäkuuta, 2011 9:27

Intel aikoo julkaista ensi vuoden keväällä uuden Ivy Bridge -koodinimillä kulkevan prosessorimalliston, jossa käytetään ensimmäistä kertaa 3D-transistoreita ja 22 nanometrin tuotantotekniikkaa. Prosessoreihin integroitu näytönohjainkin pitäisi olla tehokkaampi kuin nykyisissä Sandy Bridgeissä.
Kiinalainen ylikellottaja Coolaler on saanut käsiinsä erään 1,8 gigahertsin kellotaajuudella toimivan Ivy Bridgen Engineering Samplen ja testannut sen suorituskykyä Core i5-2400:ta (alikellotettu samalle kellotaajuudelle) vastaan. Osapuolet eivät ole täysin tasaväkisiä, sillä 2400:ssa on neljä ydintä kun testatussa Ivyssä niitä on vain kaksi.
Prosessoreita testattiin CPUmark 99:llä, Super Pillä ja Cinebench 11.5:llä. Tulosten perusteella prosessorit suoriutuivat lähes yhtä hyvin, tai Ivy hieman huonommin. CPUmarkissa pisteiksi tuli 278 vs. 276 (Ivy Bridgen tulos ensin), Super Pissä 22,198 s vs. 20,806 s ja Cinebenchissä 1,81 vs. 2,61.
Tulokset eivät ehkä tärisytä tannerta, mutta pitää muistaa että Ivy Bridgen julkaisuun on vielä kahdeksan kuukautta aikaa ja siinä välissä Intel kehittänee vielä yksi tai kaksi uutta steppingiä (testattu on B0). Ottaen huomioon Ivyn alhainen kellotaajuus ja ytimien määrä, niin testattu prosessori saattaa kuulua matalan hintaluokan Core i3 -polveen.

Lue myös nämä
Tägit
Intel Ivy Bridge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.