Facebook esti käyttäjätietojen automatisoidun siirtämisen Google+:aan

Manu Pitkänen
5. heinäkuuta, 2011 12:33

Google julkisti viime viikolla uuden Google+-nimisen yhteisöpalvelun, jonka tarkoituksena on haastaa sosiaalisen median kenttää hallitseva Facebook. Google+:lle povattiin kivikkoista tietä, sillä Facebookia käyttävillä ihmisillä on jo valmis verkosto, ja sen uudelleen luominen toiseen palveluun koetaan liian työlääksi. Sen vuoksi ihmisten uskotaan pysyttelevän mieluummin tutussa Facebookissa.
Googlen kannalta tilannetta helpottaisi palvelu, jonka avulla käyttäjätiedot ja kontaktit voisi siirtää nopeasti ja vaivattomasti Google+:aan. Tällainen selainlaajennos onkin olemassa Googlen Chrome-selaimelle, Facebook Friend Exporter. Laajennus toimii ainoastaan englanninkielisen Facebookin kanssa.
Ei tule ehkä yllätyksenä, että Facebook tekee kaikkensa tietojen siirron estämiseksi. Sivusto onkin jo blokannut laajennuksen toiminnan, koska automatisoitu tietojen kerääminen on käyttäjäehtojen vastaista. Ensisijainen syy lienee kuitenkin se, että Facebook tiedostaa Google+:n yleistymisen esteet ja tekee sen vuoksi kaikkensa ettei siirtyminen kilpailevaan palveluun olisi liian helppoa.
Googlella ja Facebookilla on ollut jo kärhämää samasta syystä aiemminkin, mutta tuolloin Google esti Google-tilien tietojen automatisoidun viennin Facebookiin.
Laajennuksen toiminnan estämisen ohella Facebook alkoi poistamaan laajennusta jo käyttävien henkilöiden sähköposteja, jottei sähköpostiosoitteita saataisi siirrettyä Googlen palveluihin.
Facebook Friend Exporter ei tee mitään sellaista mitä käyttäjä ei voisi tehdä käsin. Facebookin mukaan toiminnan automatisoiminen kuitenkin tekee siitä yksityisyyden kannalta ongelmallisen.

Lue myös nämä
Tägit
Google Facebook
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.