"Tiedostonjako on oire, ei ongelma"

Manu Pitkänen
1. heinäkuuta, 2011 13:41

Telekommunikaatiojärjestelmiä rakentavan Ericssonin yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Rene Summerin mukaan tiedostonjako on oire ongelmasta, eikä varsinainen ongelma itsessään. Summerin mukaan tekijänoikeuksienhaltijat itse ruokkivat piraatteja pitämällä kiinni vanhanaikaisista bisnesmalleista.
Tuoreimmassa Ericsson Business Reviewissä julkaistussa jutussa Summer kehottaa tekijänoikeudenhaltijoita lopettamaan tiukempien to-lakien ajamisen ja keskittymään siihen mitä kuluttajat oikeasti haluavat ostaa.
Summerin mukaan tekijänoikeudenhaltijat itse ovat suurin syy piratismiin. Hän perustelee kantaansa sillä, että suitsien pitäminen tiukalla on johtanut tarpeettomien esteiden syntymiseen ja kuluttajien vapauden riistoon. Digitaalisen viihteen kuluttaminen ei tunnu ostajan näkökulmasta enää mielekkäältä. Piratismi on juuri tämän ongelman ilmentymä.
Summerin mukaan viihdeteollisuuden pitäisi unohtaa lait ja viihteen kulutukseen rakennetut teennäiset järjestelmät. Sen sijaan viihdejättien pitäisi pyrkiä luomaan uusi bisnesmalli, joka pystyy tehokkaasti kilpailemaan piratismin kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi Ericsson
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.