Hovioikeus antoi Teostolle sapiskaa

Manu Pitkänen
30. kesäkuuta, 2011 17:12

Helsingin hovioikeus on tuominnut Teoston määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä. Oikeuden mukaan Teoston tekemien satojen prosenttien hinnankorotukset elävän musiikin ja mekaanisen tanssimusiikin korvaustariffeihin ovat kohtuuttoman suuria.
Helsingin hovioikeudessa nokat vastakkain olivat Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ja Teosto. Osapuolten välejä hiersi se, että Teosto nosti yksipuolisella päätöksellään H- ja R-tarffien hinnat moninkertaisiksi vuonna 2006. Tekijänoikeusjärjestö ei missään vaiheessa perustellut tariffien noston syytä, eikä osoittanut millä tavoin musiikin merkitys ravintolabisneksessä oli noussut aiemmasta.

Teosto moninkertaisti ravintoloiden elävän ja mekaanisen musiikin tariffit. Nyt annettu tuomio osoittaa, että Teosto käyttää johdonmukaisesti väärin määräävää markkina-asemaansa. Olemme voittaneet kaikki juttumme tekijänoikeusjärjestöä vastaan. Toivottavasti oikeudenkäyntien tie on nyt ohitse.
Veli-Matti Aittoniemi, MaRan varatoimitusjohtaja

Hovioikeuden päätöksen myötä oikeudenkäynnissä mukana olleiden ravintoloiden ei tarvitse maksaa Teoston vaatimia korvauksia. MaRan näkemyksen mukaan tuomio tarkoittaa myös sitä, ettei minkään muunkaan ravintolan tarvitse suostua Teoston yksipuolisesti asettamien tariffien maksumiehiksi.

Lue myös nämä
Tägit
Teosto
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.