TTVK huolissaan jaettavien musiikkimäärien kasvusta

Teemu Laitila
29. kesäkuuta, 2011 10:22

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus on huolestunut yksittäisten käyttäjien jakamien tiedostomäärien kasvusta. TTVK:n mukaan järjestö kohtaa kuukausittain tapauksia, joissa käyttäjällä on esimerkiksi DC++ -ohjelman jakokansioissa saatavilla useita tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia musiikkitiedostoja.
Isoissa jakotapauksissa TTVK on hakenut oikeudelta päätöstä, jonka perusteella palveluntarjoaja velvoitetaan katkaisemaan jakajan Internet-yhteys. Keväällä tapauksia on ollut kuusi, joista kolme päätyi liittymän katkaisuun oikeuden päätöksellä ja loput soviteltiin muilla tavoin. Keskeyttämispäätös on irronnut oikeudelta esimerkiksi 15 000 musiikkikappaleen jakamisesta.
TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen muistuttaa, että palveluiden ylläpitäjiä kohdanneiden isojen tuomioiden lisäksi myös suuria määriä musiikkia jakavat voivat joutua vastuuseen.
Vaikka suuri osa viime vuosina puiduista oikeustapauksista keskittyy nimenomaan DC++ -sovelluksen käyttäjiin ja palveluiden ylläpitäjiin, TTVK:n mukaan myös BitTorrent-sovelluksen käyttäjiä valvotaan.
TTVK:n mukaan musiikin lailliset latauskeinot ovat nykyisin niin kattavia, että piratismiin ei pitäisi olla syitä.

Lue myös nämä
Tägit
piratismi TTVK
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.