Opera 11.50 julkaistu – ladattu jo yli miljoona kertaa

Manu Pitkänen
28. kesäkuuta, 2011 19:08

Norjalainen ohjelmistotalo Opera Software on julkaissut Opera-selaimestaan uuden 11.50-version. Nettiselaimen viime version julkaisusta ei ole kulunut aikaa kuin kuukauden verran, joten mullistavat uutuudet ovat jääneet tuleviin julkaisuihin.
Swordfishinä eli miekkakalana tunnettu 11.50 nopeuttaa ja virtaviivaistaa selainta "Internet-vesien vaarallisimmaksi pedoksi", ainakin Operan edustajan mukaan. Selaimen käyttöliittymää on ehostettu kauttaaltaan, mutta muutamia käyttöä helpottavia muutoksiakin on tehty.
Operan Speed Dial -ominaisuudesta on tehty aiempaa dynaamisempi. Selaimeen ladattavien lisäosien ansiosta käyttäjä pääsee käsiksi tarvitsemiinsa tietoihin ilman sivulle menemistä. Samalla Operan Link-pilvipalvelun toimintaa on koskemaan salasanojen synkronointia.
Selaimen konetilaakin on säädetty aiempaa paremmaksi. Presto 2.9.168 -renderöintimoottori nopeuttaa CSS- ja SVG-piirtoa 20 prosenttia ja laajentaa HTML5-tukea entisestään. Täydellisen muutoslistan löydät täältä.
Opera 11.50 julkaistiin tänä aamuna ja noin viidessä tunnissa se oli ehditty ladata miljoona kertaa. Omasi saat download.fi:stä (Windows, Linux, Mac OS X)

Lue myös nämä
Tägit
Opera
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.