Tv-lupatarkastukset jatkuvat vielä tavalliseen tapaan

Teemu Laitila
20. kesäkuuta, 2011 17:44

Yksi Kataisen tulevan hallituksen säästökohteista on tv-lupamaksujen tarkastusten lopettaminen, mutta tv-lupaa ei silti kannata vielä lähteä irtisanomaan. MTV3:n mukaan Viestintävirasto kehottaa ihmisiä varautumaan lupatarkastuksiin vielä jonkin aikaa, sillä tarkastukset tullaan lopettamaan vasta lainsäädännön muuttuessa myöhemmin.
Viestintäviraston pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka kertoo tarkastajien jatkavan toimintaansa normaalin tapaan. Tarkastusten loppuminenkaan ei aja ketään työttömäksi, sillä tv-lupatarkastajan ammatti on useimmille sivutoiminen.
"Tv-lupatarkastukset jatkuvat ilman muutoksia. Meillä on 65 tarkastajaa, jotka tekevät työtä sivutoimisesti. Joukossa on paljon poliiseja ja haastemiehiä", Sihvonen-Punkka keroo.
Tv-lupamaksujen valvonnasta luopuminen tuo valtiolle arviolta 11 miljoonan euron säästöt. Uusi hallitus on myös luvannut ratkaista Yleisradion uuden rahoitusmallin pikavauhtia, mikä luultavasti tarkoittaa nykyisen tv-lupamaksujärjestelmän lopettamista joka tapauksessa.

Lue myös nämä
Tägit
tv-lupamaksu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.