Aasialaisvalmistajat luovuttamassa, onko tablettien aika jo ohi?

Teemu Laitila
20. kesäkuuta, 2011 11:16

Android-tablettien markkinoille yrittäneet aasialaiset laitevalmistajat ovat vähentämässä tablettien kehitykseen käytettäviä resursseja ja keskittymässä taas isoruutuisten Android-älypuhelinten suunnitteluun, kertoo Taiwanilaisia laitevalmistajia lähellä oleva Digitimes. Digitimesin mukaan syynä on 7 - 10 tuuman kokoisten Android-tablettien heikko menekki.
Tähän mennessä Samsung on Android-valmistajista ainut, joka Applen puristuksessa on onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan 10 prosentin tietämille. Muiden tablet-laitteita julkistaneiden valmistajien kuten Motorolan, RIM:n, LG:n ja HTC:n myynti on ollut erittäin vähäistä.
Tablet-laitteista vapautuvat tutkimus- ja tuotekehitysresurssit on Digitimesin lähteiden mukaan tarkoitus keskittää 4-5 tuumaisten high-end Android-puhelinten kehittämiseen.
Android-tablettien heikkoa myyntiä on selitetty esimerkiksi sillä, että isoruutuisen älypuhelimen omistajalle tabletti ei juuri tuo lisäarvoa ominaisuuksiensa puolesta. Tablettien laajempi yleistyminen saattaa siis jäädä kokonaan haaveeksi aiemmin esitetyistä hurjista kasvuluvuista huolimatta.

Lue myös nämä
Tägit
tabletit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.