Tuotemerkit tulossa Internet-osoitteiden päätteisiin

Teemu Laitila
18. kesäkuuta, 2011 16:39

Internet-osoitteiden tutut päätteet ovat kokemassa historiansa suurimman muutoksen, kun tuotemerkkien haltijat ovat pian saamassa mahdollisuuden rekisteröidä ikioman ylätason tunnuksensa tuotemerkkinsä mukaan kuten .apple tai .nokia. Internetin nimijärjestelmää hallinnoivan ICANN-järjestön odotetaan päättävän asiasta maanantaina.
Tällä hetkellä Internetissä on käytössä noin 22 yleistä ylätason tunnusta kuten .com, .net, .org ja lisäksi noin 250 kansallista tunnusta kuten .fi. Muutoksen jälkeen tunnusten määrän odotetaan lisääntyvän useilla sadoilla.
Muutos antaisi isoille yrityksille enemmän valtaa verkkonäkyvyytensä hallintaan ja se myös muuttaa hakukoneiden tapaa hahmottaa Internetin sisältöä. Sitä kautta se tulee vaikuttamaan myös sivustojen ylläpitäjien hyödyntämään hakukoneoptimointiin.
Oma TLD (Top-level Domain) ei tule olemaan ihan jokaisen nyrkkipajan saatavilla, sillä rekisteröinti maksaa 185 000 dollaria. Isojen yritysten lisäksi kaupunkien arvellaan olevan halukkaita omien tunnusten rekisteröintiin.

Lue myös nämä
Tägit
ICANN
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.