Internetin alamaailman sisällissota: LulzSec vs. Anonymous

Teemu Laitila
17. kesäkuuta, 2011 10:48

Viime aikoina otsikoissa ollut useita paljon huomiota keränneitä tietomurtoja tehtaillut LulzSec-ryhmä on ajautunut kiistoihin Internetin alamaailman toisen suurryhmittymän kanssa. LulzSec sai Anonymouksen vihan niskaansa kaadettuaan useiden suosittujen verkkopelipalveluiden kuten EVE Onlinen, Minecraftin ja League of Legendsin palvelimet.
Pelipalveluiden häirintä herätti vihaa Anonymouksen alkukodin 4Chan.org-kuvalaudan peleihin keskittyvällä /v/ -osiolla. Pelaamisen keskeytymisestä suivaantunut 4Chan.org vastasi DDoS-hyökkäyksillä kaikkiin LulzSeciin liittyviin palveluihin.
LulzSec ei häiriintynyt hyökkäyksistä vaan lisäsi bensaa liekkeihin mollaamalla Anonymousta Twitter-viestillään, jossa LulzSec kertoi olevansa kaikkea sitä, mitä Anonymous on aina yrittänyt olla. Myöhemmin LulzSec aloitti oman palvelunestohyökkäyksensä 4Chan.org-sivustoa vastaan, mikä aiheutti huomattavaaa hidastumista ja timeout-ilmoituksia sivustoa ladatessa.
LulzSec on aiemmin sanoutunut tiukasti irti Anonymous-ryhmittymästä. LulzSec on kuitenkin kertonut olevansa peräisin samasta krakkereiden ydinryhmästä, josta myöhemmin muodostui Anonymouksen sisäpiiri.
LulzSecin viimeisin hyökkäys on paljastanut yli 62 000 käyttäjätunnuksen ja salasanan yhdistelmää. Twitter-raporttien perusteella tunnuksia on käytetty ainakin Gmail-, PayPal-, Facebook-, Hotmail- ja Twitter-tileille murtautumiseen. Gizmodo on pystyttänyt hakulaitteen, jolla voi tarkistaa ovatko omat tunnukset päätyneet listalle.

Lue myös nämä
Tägit
Anonymous LulzSec
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.