Duke Nukem Foreverin myynti on ollut keskinkertaista

Manu Pitkänen
16. kesäkuuta, 2011 13:20

Legendaksi muodostuneen Duke Nukem Forever -pelin uuvuttavan pitkä kehitystaival päättyi 10. kesäkuuta, kun pelin myynti Pohjois-Amerikan ulkopuolella alkoi. Laajasta mediahuomiosta huolimatta kaupallista jytkyä siitä ei ole kehittäjilleen muodostumassa.
Sterne Ageen analyytikko Arvind Bhatia arvioi, että 14 vuotta kehitetyn pelin myynti jää 1,5–2,0 miljoonaan kappaleeseen. Vaikka luku ei olekaan huono, niin top-myyntilistojen kärkipäähän Duke Nukemilla ei ole mitään asiaa. Bhatia arvioi, että ensimmäisinä myyntipäivinään Duke Nukem on mennyt kaupaksi keskinkertaisesti.
Yksi syy markkinoiden laimeaan vastaanottoon voi olla kriitikoiden negatiivisissa arvosteluissa. Peliä on haukuttu rumaksi ja bugiseksi, eikä sillä ole tarjottavana mitään uutta genrelleen. Peliin kohdistettiin ehkä myös turhan suuria odotuksia sen yhden nuoruusiän kestäneen kehitystaipaleen vuoksi.
Gamasutran uutisen mukaan Duke Nukemia kehittänyt Take-Two ei asettanut alun perinkään kovin korkeita myyntitavoitteita useita kymmeniä miljoonia dollareita maksaneelle pelilleen. Duke Nukemista ei ehkä tule rahasampoa, mutta ainakin se saatiin valmiiksi.

Lue myös nämä
Tägit
Duke Nukem Forever
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.