Acerin tabletit eivät mene kaupaksi

Teemu Laitila
16. kesäkuuta, 2011 19:25

Maailman toiseksi suurin tietokonevalmistaja Acer on laskenut roimasti arviotaan tänä vuonna myytävien tablet-laitteiden määrästä. Yhtiö laski ennustetta lähes 60 prosentin verran. Acerin tablet-strategia on ollut hakusessa ja kiistat tablet-koneiden painoarvosta johtokunnan ja toimitusjohtaja Gianfranco Lancinin välillä johtivat Lancinin eroamiseen Acerilta maaliskuussa.
Acerin mukaan yhtiö on yliarvioinut Iconia-sarjan tablettien myyntiluvut. Hyvistä ominaisuuksista huolimatta Suomessakin myytävä Android 3.0 -käyttöjärjestelmään perustuva Iconia Tab A500 ei tarjoa mitään kilpailijoista erottuvaa myyntivalttia, mikä pitää paikkansa useimpien Android-tablettien kohdalla.
Acerin uusi tavoite on myydä tänä vuonna 2,5 - 3 miljoonaa tablettia, mikä on huomattavasti matalampi määrä kuin aiemmin odotettu 5 - 7 miljoonan laitteen myynti.
Acer ei ole myyntiongelmineen yksin, sillä Motorolan arvellaan myyneen Xoom-tablettiaan vain 250 000 kappaleen verran ja jo aiemmin tablet-markkinoille lähtenyt Samsung on ylittänyt miljoonan myyntiluvut. Vertailun vuoksi Apple myi hieman yli vuodessa noin 25 miljoonaa iPadia.

Lue myös nämä
Tägit
Acer
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.