Apple haastettiin oikeuteen iCloud-nimen vuoksi

Teemu Laitila
13. kesäkuuta, 2011 14:44

Yhdysvaltalainen teknologiayhtiö iCloud Communications on haastanut Applen oikeuteen yhtiön tuotemerkin loukkaamisesta. iCloud Communicationsion mukaan Applen juuri julkaistu pilvipalvelu iCloud loukkaa yhtiön jo pitkään omistamaa tuotemerkkiä.
iCloud Communictions väittää, että Applen iCloud-palvelu aiheuttaa iCloud-termin assosioitumisen Appleen sen alkueräisen omistajan sijaan, mikä on haastajan mukaan omiaan haittaaman sen liiketoiminta.
Yhtiö vaatii oikeushaasteessaan Applea lopettamaan iCloud-termin käytön. iCloud Communications myös vaatii, että Applen on tuhottava kaikki valmistamansa iCloud-nimellä varustetut materiaalit, kuten logot merkit, tulosteet, kirjepohjat, esitteet, käyntikortit ja muut vastaavat. Lisäksi yhtiö hakee Applelta jättimäisiä korvauksia liiketoiminnalle aiheutuneen haitan perusteella sekä Applen vääryydellään ansaitsemia tuloja.
iCloud Communicationsin mukaan Applella on jo pitkä historia tuotemerkkien loukkauksessa, vaikka yhtiö on itse erittäin tarkka omista oikeuksistaan. Applea on aiemmin syytetty esimerkiksi The Beatlesin Apple Corp -nimisen levy-yhtiön nimen luvattomasta käytöstä sekä McIntosh Labs -yhtiön tuotemerkin loukkaamisesta. Myös useat muut i-alkuiset termit ovat olleet muussa käytössä ennen Applen tuotteita.
Apple ja iCloud Communications tulevat todennäköisesti sovittelemaan kiistansa oikeuden ulkopuolella sopivalla rahasummalla. Applella on jo pitkä kokemus sovitteluista, sillä yhtiö käyttää edelleen kaikkia tuotemerkkejä, joiden vuoksi oikeutta on käyty aiemmin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iCloud
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.