Samsungin Chromebook paljaana - sisällä kaksiytiminen Atom

Teemu Laitila
10. kesäkuuta, 2011 18:19

Samsung vaikuttaisi olevan ensimmäinen valmistaja, jonka ChromeOS-käyttöjärjestelmään perustuva Chromebook-kannettava saapuu kuluttajien käsiin. Series 5 -mallin pikkukannettava on saapunut ennakkotilattavaksi verkkokauppa Amazonin amerikkalaisasiakkaille, mutta Eurooppalaiset asiakkaat joutunevat odottamaan laitteitaan elokuuhun asti. Laitteiden sisuskaluja tutkiva iFixit-sivusto on kuitenkin jo saanut käsiinsä yhden ensimmäisistä Series 5 -läppäreistä.
Samsungin ilmoittamat tiedot läppärin sisuskaluista ovat tähän asti olleet vähäisiä, mutta iFixitin käsittelyssä koneen salat ovat paljastuneet. Ruumiinavauksessa paljastui, että verrattuna Googlen testikäyttäjille jakelemaan Cr-48-malliin Samsungin Series 5 -kone on huomattavasti vähemmän päivitysystävällinen.
Googlen laite sisältää perinteiset irrotettava RAM-muistit, mutta Samsung on päätynyt juottamaan muistimoduulit kiinni emolevyyn. Samsungin akun vaihto vaatii myös koko takakuoren purkamista, kun Googlen mallissa akku oli helposti käsiteltävän luukun takana.
Selaimella käytettäviin pilvipalveluihin perustuvaa ChromeOS-käyttöjärjestelmää pyörittää Intelin kaksiytiminen Atom N570 -prosessori, joka päihittää nopeudessaan testimallissa käytetyn Atom N455 -mallin.
Samsungin Series 5 ei pärjää hinnassaan halvimmille miniläppäreille, sillä laitteen myyntihinta USA:ssa on 499 dollaria WiFi- ja 3G-yhteyksillä varustetun mallin osalta ja 429,99 pelkän WiFi-yhteyden omaavasta mallista.


Kuva: iFixit

Lue myös nämä
Tägit
Samsung ChromeOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.