Wiin seuraaja: Wii U

Manu Pitkänen
7. kesäkuuta, 2011 20:05

Kulttimaineesta nauttiva Nintendo on kulkenut aina omia reittejään pelikonsolibisneksessä, toistaiseksi ihan kohtuullisella menestyksellä. Tämä perinne ei tule katkeamaan Nintendon uuden Wii U-konsolinkaan myötä, jota yhtiö esitteli hetki sitten Los Angelesissa järjestetyillä E3-messuilla. Konsoli ilmestyy vuonna 2012.
Wii-konsolin nimi juontuu englannin kielen sanasta We, minkä on tarkoitus kuvastaa Wiin yhteisöllistä luonnetta. Wiin seuraajassa eli Wii U:ssa kyse on samoista asioista, mutta yhteisöllisyyden ohella uudessa konsolissa halutaan ottaa myös itse pelaaja eli sinut (you) huomioon. Kuten alla olevasta kuvasta näkee, niin Wii U:n ohjain on kuin kannettavan pelikonsolin ja tabletin fuusio.

Wii U:n ohjain on myös toiminnoiltaan kuin kannettava pelikonsoli ja tabletti. Pelaamisen ohella laite kykenee samoihin toimintoihin kuin tabletitkin, mm. web-surffailu ja videokeskustelut. Myös tiedostojen jakaminen televisioiden kanssa on mahdollista. Laitteen keskiosaa hallitsee iso 6,2 tuuman kosketusnäyttö, jolla pelejä on mahdollista ohjata. Ohjaaminen onnistuu myös tattiohjainten sekä liikeohjauksen avulla. Ohjausmekaniikkansa puolesta Wii U on siis kuin suurennettu PlayStation Vita.
Pelejä ei tarvitse pelata ohjaimen kosketusnäytöllä, sillä kuvan voi myös jakaa konsolin kautta television ruudulle, josta esimerkiksi FPS-pelejä on paljon mukavampi seurata. Ohjaimen ajatuksena on mahdollistaa pelaaminen ilman televisiota, rikkomatta kuitenkaan kotikonsolin ja television vuosikymmeniä jatkunutta tiivistä suhdetta. Alla kuva itse konsolista.

Wii U helpottanee tavallisen perheen arkea, sillä vastaisuudessa isä voi katsoa tuoreet uutiset telkkarista, vaikka nuorimmaiset haluaisivat pelata pelejä. Wii U:ssa on HD-tuki. 3D-tukea ei ole, kuten Nintendolta aiemmin on sanottukin.
Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata ja Nintendon Amerikan osaston johtaja Reggie Fils-Aime alleviivasivat aloituspuheenvuoroissaan, että Nintendon uudella pelikonsolilla halutaan tarjota mahdollisimman syvällinen pelikokemus mahdollisimman monelle ja erilaiselle pelaajalle. Toisin sanoen Nintendo haluaa päästä uudella konsolillaan jokaisen ihmisen kotiin.

Lue myös nämä
Tägit
Nintendo Wiiu Wii U
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.