Xboxin myynti jatkaa kasvua

Teemu Laitila
6. kesäkuuta, 2011 14:24

Tänään alkaa vuosittainen pelialan suurtapahtuma E3, jonka aikana pelintekijöiltä ja konsolivalmistajilta odotetaan uutisia uusista julkaisuista ja tulevista laitteista. Esimerkiksi Nintendon odotetaan esittelevän ensi kertaa julkisuudessa Wii-konsolin seuraajaa, joka tunnetaan nimellä Project Cafe. Sonylta ja Microsoftilta sen sijaan tuskin kuullaan vielä uutisia nykyisen sukupolven seuraajista.
Sonylla lienee kädet täynnä työtä PSN-fiaskon paikkaamisen suhteen ja yhtiön aiemman kommentin mukaan PlayStation 3 on vasta nyt saavuttamassa kaiken suorituskykypotentiaalinsa. Sonylla siis tuskin on syitä häiritä nykyistä myyntiä uusilla kaukaisemmillakaan tuotejulkistuksilla.
Microsoftiltakaan ei uusia julkistuksia ole luvassa, sillä messujen alla julkaistujen tilastojen mukaan Xbox 360:n myyntiluvut näyttävät paremmalta kuin koskaan. Yhtiön mukaan Xbox 360 -konsolia on myyty yhteensä noin 55 miljoonaa kappaletta ja toisin kuin sen kilpailijoilla, myyntiluvut ovat olleet kasvusuuntaisia koko sen elinkaaren ajan. Wiin myynnin voimakas hiipuminen pakottaa Nintendon etsimään uusia tulonlähteitä ja Sonyn PlayStation 3 ei ole ainakaan kasvattanut lukemia viime aikoina.


Microsoftin halu uusia konsoliaan riippunee pitkälti Nintendon tulevan julkistuksen suosiosta. Jos Project Cafe ottaa tuulta alleen, Microsoftilta kuultaneen uutisia nykyisen Xboxin seuraajasta viimeistään ensi vuoden E3-tapahtumassa. Ja jos Microsoft kertoo uutisia, niin Sonyn on pakko seurata perässä.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Playstation 3 Xbox 360 Nintendo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.