MSI esitteli PCIe 3.0 -tuella varustettua Z68-emolevyä

Manu Pitkänen
6. kesäkuuta, 2011 18:19

MSI esitteli viime viikolla järjestetyillä Computex-messuilla maailman ensimmäistä PCIe 3.0 -tuellista emolevyä. MSI:n Z68A-GD80 (G3) -emolevy perustuu nimensä mukaisesti Intelin Z68-piirisarjaan ja on siten yhteensopiva Sandy Bridge -prosessoreiden kanssa.
Valitettavasti nykyisistä prosessoreista löytyy ainoastaan PCIE 2.0 -ohjain, joten niillä uuden väylätekniikan kaikkiin hienoksiin emolevyllä ei pääsä. Tästä huolimatta MSI:n edustaja väittää, että PCIe 3.0–Sandy Bridge -yhdistelmä nostaa SSD-korttien (PCIe) tiedonsiirtonopeutta 20 prosenttia verrattuna PCIe 2.0 -järjestelmiin. Näytönohjainten suorituskykyä uusi väylätekniikka ei paranna, ei ainakaan nykyisillä prosessoreilla.
Tilanne muuttunee näytönohjaimienkin osalta ensi vuonna, kun Intel julkaisee Ivy Bridge -suorittimet, joista löytyy PCIe 3.0 -ohjain.
Z68A-GD80:sta löytyy myös MSI:n kehittämä UEFI-firmware, jonka ansiosta käyttäjä voi muokata tietokoneen rautatason asetuksia suoraan Windowsista käsin. Pienten muutosten tekemiseen ominaisuus on hyvin näppärä. Suurempien muutosten kohdalla ei niinkään, sillä niiden käyttöönotto vaatii tietokoneen uudelleen käynnistyksen.

Lue myös nämä
Tägit
MSI Ivy Bridge PCI Express 3.0
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.