Hakkerit murtautuivat Nintendon palvelimille

Teemu Laitila
6. kesäkuuta, 2011 11:12

Nintendo ilmoitti sunnuntaina, että yksi yhtiön USA:n toimintoja pyörittävistä palvelimista on murrettu, mutta hyökkääjät eivät saaneet käsiinsä asiakkaiden tietoja tai aiheuttaneet suurempaa haittaa palveluille. Murron tekijäksi ilmoittautui LulzSec-niminen ryhmittymä, joka aiemmin kehuskeli murtautuneensa myös Sony Pictures Entertainment -yhtiön palvelimille.
Hyökkäyksen jälkeen LulzSec julkaisi Internetissä tiedostoja, jotka ryhmän mukaan ovat Nintendon palvelinten asetustiedostoja. Nintendo vahvisti tietomurron, mutta yhtiö painottaa, että asiakkaiden henkilökohtaiset tiedot eivät vaarantuneet.
Twitter-viestejä tekosistaan julkaiseva LulzSec ilmoitti hyökkäyksen jälkeen, että Nintendo ei varsinaisesti kuulu ryhmän kohteisiin. "Toivomme todella, että Nintendo paikkaa tietoturva-aukon", LulzSec ilmoittaa.
Suuryritysten palvelimet ovat viime aikoina olleet jatkuvien hyökkäysten kohteena sen jälkeen kun tuntemattomat hakkerit murtautuivat Sonyn PlayStation Network -palveluun ja veivät yhteensä yli 100 miljoonan käyttäjän tiedot.

Lue myös nämä
Tägit
Nintendo LulzSec
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.