Skype-kaupan tulosta: Windows 8:n Chatter

Manu Pitkänen
4. kesäkuuta, 2011 10:27

Microsoft osti muutamia viikkoja sitten suositun Skype-verkkopuhelupalvelun, mutta ohjelmistojätin tulevaisuuden suunnitelmista palvelun suhteen ei oikein saanut selvää. Tuoreen Windows 8 -vuodon ansiosta Microsoftin motiivitkin ovat ehkä paljastumassa.
Microsoft on ilmeisesti hyödyntänyt yrityskaupan myötä yhtiön käyttöön siirtynyttä teknologiaa Windows 8:n videokeskusteluohjelman rakentamisessa. Chatter-nimellä kulkeva ohjelma on jo ainakin osittain sisällytetty Windows 8:n tuoreimpiin kehitysversioihin. Ohjelma perustunee valtaosin Windows Live Messenger -pikaviestimeen, jota on höystetty Skypestä löytyvillä komponenteilla. Tässä vaiheessa ei ole selvää mitä teknologiaa Microsoft on Skypeltä tarvinnut keskusteluohjelmaansa varten. Viitteet Chatter-ohjelmasta löytyi consentux.dll-tiedostosta.
Chatterin kerrotaan tukevan useita alustoja, joten sen avulla voi käydä keskusteluja kolmannen osapuolen ohjelmien käyttäjien kanssa (esim. Xbox (Kinect), Windows Phone, Lync, Skype). Saa nähdä mitä EU:n kilpailuviranomaiset sanovat Microsoftin suunnitelmista. Microsoftin on huhuttu myös kehittävän Skypen pohjalta Windows Phone -alustalle omaa videokeskusteluohjelmaa.
Alla Chatterin logo:

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Skype Windows 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.